Accept af cookies fra expatviden.dk

Expatviden.dk benytter cookies til flere formål – fx til at forbedre brugernes oplevelse af hjemmesiden.

 

Skip navigation


Service navigation


Genveje til ||::|| trekantsområdet innovationsforum (trin) - fastholdelse af udenlandsk arbejdskraft


Sidens værktøjer


Trekantsområdet Innovationsforum (TRIN) - Fastholdelse af udenlandsk arbejdskraft

Målgruppe

Udenlandsk arbejdskraft og deres medfølgende familier i Trekantsområdet. 

Baggrund og Formål

Projektets mål er at hjælpe internationale og danske virksomheder i trekantområdet med at fastholde deres udenlandske medarbejdere, så disse ikke forlader området før tid.

En af de problematikker, som projektet søger at afhjælpe er, at familierne rejser hjem, fordi medfølgende ægtefælle/partner og børn ikke trives. Derfor forsøger projektet at udvide familiernes sociale liv samt hjælpe jobsøgende ægtefæller med at finde et job.

Indhold og aktiviteter

Projektet består af fire elementer:

International Community Trekantområdet: I samarbejde med HR-afdelinger i områdets danske og internationale virksomheder, som har udenlandske medarbejdere, opbygges en kontaktliste over udenlandske medarbejdere. Herefter inviteres disse til forskellige sociale arrangementer som fx New Year Reception (Nytårs kur), hverdags ”Get Together” i Fredericia, Kolding og Vejle, Turisme Dag i Vejle.

Hjemmeside www.liveintriangleregion.dk: Hjemmeside hvor udenlandske medarbejdere kan finde alle oplysninger, som de har brug for, når de flytter hertil. Fx er der information om CPR-nummer, skat, opholds– og arbejdstilladelse og børnepasning. De kan også læse om jobtilbud og boliger til leje eller til salg og læse om, hvad der sker i trekantområdet og få overblik over de sociale og kulturelle arrangementer, der foregår i de 6 kommuner – herunder International Community Trekantområdets aktiviteter.

Mentorordning: Udvalgte personer fra erhvervslivet, fungerer som mentorer, som skal hjælpe mentees (ægtefæller) med deres jobsøgning.

HR forum: Danske og internationale virksomheder fra regionens HR/personaleafdelinger mødes, og deler deres erfaringer med modtagelse og fastholdelse af udenlandsk arbejdskraft. Erfaringerne viderebringer projektlederen til politikerne i Trekantsområdet.

Geografisk udstrækning

TRINs aktiviteter til fastholdelse af udenlandsk arbejdskraft foregår forskellige steder i Region Syd. TRIN og Trekantområdet Danmark har hovedkvarter på Kolding Åpark 1, 2.tv i Kolding.  

Organisering

Trekantområdets Innovationsforum (TRIN) er overordnet projektleder på initiativet. TRIN blev etableret i december 2005 og er et partnerskab mellem Trekantområdets kommuner og de virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der kan se en fordel i at tage et medansvar for at styrke Trekantområdets udvikling og vækst.

På projektet for fastholdelse af udenlandsk arbejdskraft er Adriana Stefanini ansat som projektleder.

Resultater og erfaringer

Et af succeskriterierne for International Community initiativet er, at udenlandske arbejdstagere møder danskere igennem sociale arrangementer.

For at opnå dette samarbejder projektlederen med andre offentlige myndigheder, om at gøre projekter tilsigtet danskere tilgængelige for den udenlandske arbejdskraft. Eksempelvis blev turismens dag i Vejle for første gang holdt på engelsk. Her havde International Community en bus for sig selv, hvor sproget var engelsk som supplement til de dansksprogede busser. Til dette arrangement deltog 33 udlændinge.

Nytårskuren viste sig som en stor succes med op imod 100 deltagere. Et af resultaterne fra HR-forummet har været et fælles ønske fra virksomhedernes side om ’one point of contact’ i kommunen for udenlandsk arbejdskraft, hvilket projektlederen i samarbejde med kommunerne i øjeblikket arbejder på. 

Projektstatus (august 2012)

Projektet er igangværende.


Kontakt aktøren

Trekantsområdet Innovationsforum
Kolding Åpark 1, 2.tv
6000 Kolding


Kontaktperson
Adriana Stefanini
Projektleder
T: +45 30 53 06 32
E: as@trekantomraadet.dk

Kontaktinformation

Styrelsen for International Rekruttering og Integration
|
Njalsgade 72A
|
2300 København S
|
Tlf.: +45 72 14 20 00
|
E-mail:

Genveje

Send