Accept af cookies fra expatviden.dk

Expatviden.dk benytter cookies til flere formål – fx til at forbedre brugernes oplevelse af hjemmesiden.

 

Skip navigation


Service navigation


Genveje til ||::|| ringkøbing-skjerns internationale klub


Sidens værktøjer


Ringkøbing-Skjerns Internationale Klub

Målgruppe

Udenlandsk arbejdskraft og medfølgende familie i Ringkøbing-Skjern området.

Baggrund og Formål

Formålet med klubben er at sørge for støtte til nyankomne tilflyttere, igennem udveksling og deling af vigtige informationer om livet i det nye land. Sideløbende er det idéen med initiativet, at de udenlandske medarbejdere får udvidet deres netværk i området.

Indhold og aktiviteter

Den internationale klub står for et fast månedligt møde samt forskellige andre arrangementer som Tai Chi, Spis i Naturen, Fisketure, Sankt Hans arrangement, ægtefællecafe, BBQ-aftener, rundbold og gåture i lokalområdet.

Geografisk udstrækning

Projektet foregår i området omkring Ringkøbing-Skjern Kommune.

Organisering

Projektet er en del af det overordnede projekt Modtagelse og Fastholdelse af udenlandsk arbejdskraft i Region Midtjylland, som støttes af den Europæiske Socialfond. Ringkøbing Fjord Erhvervsråd er overordnet projektleder, men samarbejder med foreningen Fjordnet om gennemførelsen af arrangementer i den Internationale Klub.

Resultater og erfaringer

I starten af projektfasen var der stor tilknytning til projektet. Efterfølgende er deltagermængden og efterspørgslen dog faldet. Der spekuleres fra projektleders side i, om det skyldes, at folk netop grundet den internationale klub er blevet mere integreret i lokalområdet og derfor i mindre grad har behov for et netværk.

I dag kommer den udenlandske arbejdskraft mere grundet arrangementerne end for at møde ligesindede og udveksle erfaringer. Herudover skal det nævnes at tilstrømningen af nye deltagere til den internationale klub er lille.

Projektstatus november 2013

Den Internationale Klub er fra sommeren 2013 slået sammen med to øvrige lokale netværk i netværket Together: Multicultural Network.

 


Kontakt aktøren

Ringkøbing Fjord Erhvervsråd
Bredgade 77
6940 Lem St.


Kontaktperson

Dorthe Marie Siersbæk
Erhverskonsulent
T: +45 99 75 26 00
E: dmb@erhvervscentret.dk


Kontaktinformation

Styrelsen for International Rekruttering og Integration
|
Njalsgade 72A
|
2300 København S
|
Tlf.: +45 72 14 20 00
|
E-mail:

Genveje

Send