Accept af cookies fra expatviden.dk

Expatviden.dk benytter cookies til flere formål – fx til at forbedre brugernes oplevelse af hjemmesiden.

 

Skip navigation


Service navigation


Genveje til ||::|| oticon


Sidens værktøjer


Oticon

Målgruppe:

Potentielle nye medarbejdere samt nuværende medarbejdere i Oticon.

Baggrund og Formål:

Oticon er en dansk virksomhed, der producerer avancerede høreapparater. Virksomheden har cirka 850 ansatte på hovedkvarteret i Danmark, hvoraf omkring 40 er udenlandske medarbejdere.

Oticon er blandt verdens største virksomheder inden for høreapparater. Derfor skal Oticon både håndtere og udvælge en stor mængde henvendelser fra specialister fra hele verden samt sikre, at virksomheden konstant er forrest med innovative produkter.

Oticon er derfor konstant på udkig efter højtuddannede medarbejdere, der er de bedste på deres felt. Det danske udvalg af højtuddannede arbejdstagere på dette særlige område er småt, og Oticon er derfor tvunget til at arbejde med internationale rekrutteringsstrategier. Til fastholdelse af de internationale medarbejdere opererer Oticon med en ad hoc tilgang ved at hjælpe medarbejderne, hvor der er brug for det.

Indhold og aktiviteter:

Oticon har brudt med klassisk annoncering i Danmark, da mange specialistprofiler i langt overvejende grad er at finde på det internationale jobmarked. Derfor har de taget alternative rekrutteringsmetoder i brug.

Oticon slår ledige stillinger op på virksomhedens LinkedIn profil, der er målrettet kandidater over hele verden. Virksomheden har endvidere oprettet en ’Career Page’ på Facebook, der via en segmenteret annonceringsstrategi har målrettet sig de 35-40 universiteter, der uddanner relevante kandidater for Oticon. Herved er de i kontakt med de højtuddannede specialister under uddannelsen.

Derudover rekrutteres der i høj grad gennem nuværende internationale medarbejderes netværk. Dette giver en værdifuld direkte adgang til puljen af kandidater med de kompetencer som Oticon efterspørger.

Alle nye medarbejdere på Oticon tilknyttes en mentor, en nuværende medarbejder, der hjælper den nye medarbejder med at sætte sig ind i det faglige arbejde og det sociale miljø. Hermed sættes den nye internationale medarbejder i stand til at starte med arbejdet så hurtigt så muligt.

Oticon har i samarbejde med Aspire Mobility udviklet en modtagelsespakke, der tilbydes  alle nye internatonale medarbejdere. Pakken skal lette tilflytningen for medarbejderen og dennes eventuelle medfølgende familie, og præsenteres også i forbindelse med rekrutteringssamtalerne. Pakken består af hjælp til:

  • Bolig
  • Arbejds- og opholdstilladelse
  • Etablering af bankkonto i Danmark
  • Flytning af ejendele
  • Besøg i Danmark før endelig beslutning
  • Danskundervisning  på arbejdspladsen

Organisering:

Oticons rekruttering og modtagelse af internationale medarbejdere er forankret i virksomhedens HR-afdeling.

Oticon samarbejder med Aspire Mobility, der er specialister i internationale flytninger, om udviklingen af modtagelsespakken. Derudover samarbejder de med den private virksomhed Sprog.EU  om at tilbyde danskundervisning på arbejdspladsen, og med Deloitte om skatterådgivning.

Resultater og erfaringer:

LinkedIn er fortsat den kanal som Oticon har størst glæde af at bruge , både i kraft af passiv eksponering og aktiv headhunting. 

Oticons Career Page på Facebook har blot to måneder efter oprettelsen fået 5000 followers fra relevante områder, og Oticon får nu også karrierehenvendelser gennem Facebook Oticons pakke til nye internationale arbejdstagere har bevirket, at genbesættelsesraten på udenlandske arbejdstagere er meget lav.

Status januar 2014:

Oticons initiativer er igangværende.

 


Kontakt aktøren
Oticon

Oticon
Kongebakken 9
2765 Smørum


Kontaktperson
Mikal Thorborg
Recruitment & Employer Branding, Human Resources
T: +45 39 13 69 36
E: mith@dgs.com

Læs mere

Oticons hjemmeside (nyt vindue)


Kontaktinformation

Styrelsen for International Rekruttering og Integration
|
Njalsgade 72A
|
2300 København S
|
Tlf.: +45 72 14 20 00
|
E-mail:

Genveje

Send