Accept af cookies fra expatviden.dk

Expatviden.dk benytter cookies til flere formål – fx til at forbedre brugernes oplevelse af hjemmesiden.

 

Skip navigation


Service navigation


Genveje til ||::|| konceptkatalog for sociale netværk


Sidens værktøjer


Konceptkatalog for sociale netværk

Konceptkataloget samler erfaringer fra flere kommuner i Region Midtjylland, og præsenterer disse i en række praktiske råd og anbefalinger, der kan bruges ved opstart af sociale netværk for internationale borgere.

Målgruppe:

Alle typer aktører der ønsker at arbejde med tiltrækning og fastholdelse af udenlandske medarbejdere gennem sociale netværk.

Baggrund og Formål:

Ideen bag konceptkataloget opstod i forbindelse med en regional arbejdsgruppe i projekt ”Modtagelse og fastholdelse af udenlandsk arbejdskraft II” i Region Midt, hvor deltagerne udvekslede erfaringer med opstart og drift af sociale internationale netværk i deres hjemkommuner.
Den regionale arbejdsgruppe bestod af lokale projektledere fra Horsens, Herning & Ikast-Brande, Viborg, Lemvig, Silkeborg, Struer og Ringkøbing-Skjern. Disse fælles erfaringer, såvel som en fælles interesse i at undersøge, hvad der har virket og hvorfor, var startskuddet til udviklingen af kataloget.

Formålet har derfor været at samle disse oplevelser til en række konkrete råd og anbefalinger i Konceptkataloget, som kan bruges til inspiration til organisering og drift af sociale netværk for expats.

Indhold og aktiviteter:

Konceptkataloget består af 3 dele:

  1. En række praktiske råd og anbefalinger til research før opstart. Disse omhandler bl.a. lokalpolitisk opbakning, research af målgruppen, organiseringsformer og opstarts- og driftsressourcer.
  2. En række konkrete cases fra Region Midtjylland til inspiration. Her kan man få et indblik i, hvordan forskellige netværk fungerer, samt hvilke resultater og erfaringer der er opnået.
  3. En konceptoversigt, der samler 8 forskellige scenarier, med hver sin organisationsmodel.
    Oversigten beskriver både ansvarsfordeling, økonomi, ressourcestyring, og fordele/ulemper ved hver type scenarie, og giver således et systematisk overblik over de forskellige modeller og organisationsformer, der er afprøvet i praksis i regionen.

Konceptoversigten kan bruges som konkret arbejdsredskab ved etableringen af et nyt netværk.

Geografisk udstrækning:

Kataloget tager sit udgangspunkt i erfaringer opsamlet i Region Midtjylland, men indholdet er relevant for aktører i hele Danmark, som søger inspiration og værktøjer til arbejdet med sociale netværk.

Organisering:

Projektet er forankret i Region Midtjylland, og er blevet til med støtte fra EU’s Socialfond.
Arbejdsgruppen bag konceptkataloget har bestået af lokale projektledere fra Horsens, Herning & Ikast-Brande, Viborg, Lemvig, Silkeborg, Struer og Ringkøbing-Skjern.

Projektstatus januar 2014:

Konceptkataloget blev udgivet ultimo januar 2014, og bliver distribueret via projektets officielle hjemmeside blivimidt.dk samt på erhvervsråds- og kommunale hjemmesider i Region Midt.

 


Kontakt aktøren
Erhversrådet Herning

Erhvervsrådet Herning & Ikast-Brande
Birk Centerpark 40
7400 Herning


Kontaktperson

Anja Harbo Voller
Projektleder
T: +45 96 26 11 27 
E: ahv@erhvervsraadet.dk

 


Kontaktinformation

Styrelsen for International Rekruttering og Integration
|
Njalsgade 72A
|
2300 København S
|
Tlf.: +45 72 14 20 00
|
E-mail:

Genveje

Send