Accept af cookies fra expatviden.dk

Expatviden.dk benytter cookies til flere formål – fx til at forbedre brugernes oplevelse af hjemmesiden.

 

Skip navigation


Service navigation


Genveje til ||::|| international business mentoring programme


Sidens værktøjer


International Business Mentoring Programme

International Business Mentoring Programmes første hold mentorer og mentees sammen med arrangørerne

International Business Mentoring Programmes første hold mentorer og mentees sammen med arrangørerne

Målgruppe:

Målgruppen for International Business Mentoring Programme er ægtefæller og partnere til udenlandske arbejdstagere i Region Hovedstaden.

Baggrund og Formål:

International Business Mentoring Programme er et professionelt mentorprogram for spouses til udenlandske arbejdstagere bosat i Region Hovedstaden. Formålet med mentorprogrammet er at hjælpe deltagerne med at få en fod ind på det danske arbejdsmarked. Erfaringer viser, at det kan være vanskelligt for spouses at finde et job i Danmark, og at netop det er afgørende for at fastholde de internationale talenter i landet.

Indhold og aktiviteter:

International Business Mentoring Programme består af etårige mentorforløb, hvor spouses mødes med en mentor en gang om måneden. Mentorerne er højtkvalificerede medarbejdere i både store internationale virksomheder og SMV’ere. De har  solid førstehåndserfaring fra det danske erhvervsliv, som de kan videregive til de deltagende spouses.

Mentorer og mentees matches ud fra en række kriterier for at sikre, at begge parter kan lære og udvikle sig igennem programmet.  Hvert forløb starter med separate introforløb for mentorer og mentees, hvor de får præsenteret nogle redskaber, de kan bruge i løbet af mentor-processen. Mentees indføres bl.a. i arbejdskultur og jobsøgning i Danmark. Det er med til at højne kvaliteten af møderne og give deltagerne et bedre udbytte af programmet.

Geografisk udstrækning:

Mentorprogrammet er for spouses bosat i Region Hovedstaden.

Organisering:

International Business Mentoring Programme er et samarbejde mellem de to virksomheder Spousecare og Habran & Jensen Consulting samt Københavns Erhvervsservice og Frederiksberg kommune.

Projektet er en del af Copenhagen Talent Bridge projektet og er støttet af the European Social fund og Vækstforum Hovedstaden.

Resultater og erfaringer:

International Business Mentoring Programme har gode erfaringer med at hjælpe ægtefæller og partnere i job. Programmet har indtil videre lavet 80 match mellem mentorer og mentees, som er fordelt på fire hold. Ifølge projektleder Anette Pilmark er 58 % af deltagerne på det første hold kommet i beskæftigelse i Danmark  .

Derudover får projektet positive tilbagemeldinger fra de medvirkende mentorer, som i høj grad har anbefalet programmet til deres netværk.

Projektstatus januar 2014:

Programmet er igangværende og kører til og med 31.12.2014.


Kontakt aktøren
Spousecare

Spousecare ApS
Gyldenløvesgade 11, 3. sal
1600 København V


Kontaktperson

Anette Pilmark
Direktør, Spousecare
T: +45 22 90 76 82
E: ap@spousecare.dk


Kontaktinformation

Styrelsen for International Rekruttering og Integration
|
Njalsgade 72A
|
2300 København S
|
Tlf.: +45 72 14 20 00
|
E-mail:

Genveje

Send