Accept af cookies fra expatviden.dk

Expatviden.dk benytter cookies til flere formål – fx til at forbedre brugernes oplevelse af hjemmesiden.

 

Skip navigation


Service navigation


Genveje til ||::|| esbjerg international community


Sidens værktøjer


Embrace - International House Aalborg

Målgruppe:

Esbjerg International Community retter sig mod udlændinge som er bosat i Esbjerg Kommune, samt danskere, der ønsker at være del af et internationalt netværk. Aktiviteterne er primært tilrettelagt med en højtuddannet målgruppe for øje - men alle er velkomne.

Baggrund og formål:

Baggrunden for initiativet er at fastholde flere internationale tilflyttere i Esbjerg, dels ved at udbygge det internationale miljø og skabe aktiviteter - og dels ved at give dem en bedre ballast for også at deltage i andre aktiviteter og netværk i kommunen. Mange grupper af expats i Esbjerg Kommune er involveret i initiativet gennem forskellige arbejdsgrupper og nye aktiviteter iværksættes på baggrund af efterspørgsel i det internationale miljø og ved involvering af frivillige expats.

Indhold og aktiviteter:

Esbjerg International Community har nogle faste aktiviteter, og derudover en masse ad hoc events.

De faste events er:
"International Café", der afholdes en gang om måneden med skiftende temaer, som omhandler foreninger, netværk og aktiviteter i Esbjerg.

"Cook & Talk” afholdes ligeledes en gang om måneden, såvel som "International filmklub", der viser danske film med engelske undertekster.

Derudover støtter Esbjerg International Community også op om flere mindre selvstændige ´undernetværk´ som fx. Esbjerg Toastmasters (professionelt netværk) og flere kulturspecifikke netværk.

Endvidere arrangeres der flere ad hoc aktiviteter dels af Tilflytterservice (fx International Christmas Potluck, Game nights, BBQ) og dels af expats selv (fx. cykelture, tur til Legoland, tur til Ribe vinfestival m.m.).

Geografisk udstrækning:

Esbjerg Kommune - med fokus på livet i Esbjerg

Organisering:

Initiativet er forankret i Newcomer Service, Esbjerg Kommune i tæt samarbejde med en lang række frivillige expats.

Resultater og erfaringer:

Indsatsen har boostet det internationale miljø i Esbjerg og har givet internationale tilflyttere en ramme for at mødes med hinanden og til at deltage i foreningslivet og andre aktiviteter i byen. Fx. har netværket gjort, at de nu benytter tilbud i byen, som de ikke kendte til før.

Projektstatus:

Startet august 2013 og i fortsat drift.


Kontakt aktøren

Esbjerg Kommune
Torvegade 74
6700 Esbjerg


Kontaktperson

Pia Enemark
Bosætningskoordinator - Esbjerg Kommune
T: +45 20 47 32 06
E: piene@esbjergkommune.dk


Kontaktinformation

Styrelsen for International Rekruttering og Integration
|
Njalsgade 72A
|
2300 København S
|
Tlf.: +45 72 14 20 00
|
E-mail:

Genveje

Send