Accept af cookies fra expatviden.dk

Expatviden.dk benytter cookies til flere formål – fx til at forbedre brugernes oplevelse af hjemmesiden.

 

Skip navigation


Service navigation


Genveje til ||::|| embrace - international house aalborg


Sidens værktøjer


Embrace - International House Aalborg

Målgruppe:

Embrace - International House Aalborg retter sig primært mod højt kvalificeret international arbejdskraft, men alle internationale borgere, expats, studerende, ægtefæller og internationalt mindede personer er velkomne i International House Aalborg.

Baggrund og formål:

Embrace-projektet er forankret i Business Aalborg, Aalborg Kommune, og blev etableret i forlængelse af et tidligere projekt, Velkomstcentrene, som blev afsluttet i 2014.

Først og fremmest handler projektet om tiltrækning og fastholdelse af højt kvalificeret international arbejdskraft. Derudover arbejdes der på, at etablere et International House Aalborg, inspireret af International House Copenhagen. International House Aalborg skal være en slags one-stop-shop, hvor internationale borgere kan få hjælp til papirarbejde, netværk, jobsøgning, iværksætterrådgivning mm.

De primære målsætninger er først og fremmest at få etableret huset, samt at få alle services til at fungere, så internationale borgere i Nordjylland hurtigere kan komme i arbejde og blive integrerede i Nordjylland.

Indhold og aktiviteter:

De services, det er meningen huset skal tilbyde, er:

  • International borgerservice, herunder CPR registrering, sygesikringskort, skat og hjælp til andet papirarbejde.
  • Jobsøgning , som fx tips til jobsøgning, CV, information om det danske arbejdsmarked og lignende - for både internationale tilflyttere og medfølgende ægtefæller.
  • Iværksætter rådgivning
  • Netværk og sociale aktiviteter. Tanken er, at huse organisationer med fokus på internationale borgere, så det bliver nemt at få et overblik over mulighederne. De forskellige organisationer holder mange sociale arrangementer som de internationale kan deltage i og på den måde nemmere blive integreret i lokalsamfundet. Derudover vil Embrace stå for forskellige arrangementer af professionel karakter for både internationale og internationale virksomheder. 

Geografisk udstrækning:

Projektet er målrettet aktører i Region Nordjylland

Organisering:

Projektet Embrace - International House Aalborg er forankret i Business Aalborg, Aalborg Kommune, men strækker sig over hele Region Nordjylland. Der er derfor mange partnere på projektet og der kommer løbende flere til. Af nuværende partnere på projektet kan nævnes Aalborg Universitet, University College Nordjylland, Region Nordjylland, WorkinDenmark, Jobcenter osv.

Resultater og erfaringer:

Et af målene der blev sat for projektet var at få et internationalt hus centralt placeret i Aalborg. Dette er netop nu, i marts 2015 blevet realiseret. Huset er dog endnu ikke fuldt ud etableret, men skulle gerne være i drift til september.

Projektstatus:

Initiativet er iværksat i midten af 2014 og fortsætter med etableringen af International House Aalborg


Kontakt aktøren

Eksportjob.dk
Holger Danskes Vej 91
2000 Frederiksberg


Kontaktperson
Lasse Frimand Jensen
Projektleder
T: +45 99 31 15 30
E: lfj@aalborg.dk

Kontaktinformation

Styrelsen for International Rekruttering og Integration
|
Njalsgade 72A
|
2300 København S
|
Tlf.: +45 72 14 20 00
|
E-mail:

Genveje

Send