Accept af cookies fra expatviden.dk

Expatviden.dk benytter cookies til flere formål – fx til at forbedre brugernes oplevelse af hjemmesiden.

 

Skip navigation


Service navigation


Genveje til ||::|| eksportjob.dk


Sidens værktøjer


Eksportjob.dk

Målgruppe:

Initiativet er målrettet jobsøgende højtuddannede udlændinge og danske eksportvirksomheder.

Baggrund og Formål:

Eksportjob.dk er en online CV- og jobportal, der er oprettet med det formål at matche højtuddannede udlændinge og danske virksomheder, som har behov for medarbejdere med eksportkompetencer.

Udlændinge har ofte viden om kulturelle og værdimæssige forhold i deres hjemlande, relevante  sprogkundskaber samt kontakter i og uden for Danmark. Det indgående kendskab til bestemte markeder kan være attraktivt for danske virksomheder med eksportplaner.

Indhold og aktiviteter:

Jobsøgende udlændige kan oprette deres CV og søge jobopslag på portalen, mens virksomheder med ledige stillinger på eksportområdet kan finde medarbejdere og slå stillinger op. Portalen er en filtrering fra Jobindex.dk og viser kun stillinger på eksportområdet.

Hvis det lykkedes for en udlænding at tiltræde en stilling kan virksomheden efterfølgende modtage gratis rådgivning om hvordan man sikrer mangfoldighed og integration af nydanskere på arbejdspladsen.

Organisering:

Eksportjob.dk er skabt i et samarbejde mellem Jobindex, Danmarks største online jobdatabase, og Foreningen Nydansker, der arbejder for at øge integrationen mellem nydanskere og det danske arbejdsmarked.

Jobindex administrerer Eksportjob.dk og sætter rammerne for, at virksomheder med et ledigt eksportjob og udenlandske arbejdstagere kan finde hinanden. Foreningen Nydansker står for tilbuddet om gratis rådgivning til virksomheder.

Resultater og erfaringer:

Jobindex fik den 7. oktober 2013 overrakt en integrationspris af social-, børne- og integrationsminister Annette Vilhelmsen for  EksportJob. Det skete med begrundelse i initiativets arbejde for at få flere nydanskere på arbejdsmarkedet.

Status januar 2014:

Eksportjob.dk er aktiv og opdateres løbende med nye eksportstillinger.

Der er pt. 30 ledige eksportstillinger på eksportjob.dk, og foreløbig har 40 nydanskere oprettet et online CV på portalen.


Kontakt aktøren
eksportjob.dk

Eksportjob.dk
Holger Danskes Vej 91
2000 Frederiksberg


Kontaktperson
Torben Møller-Hansen
Direktør, Foreningen Nydansker
T: +45 33 38 62 03
E: tmh@foreningen-nydansker.dk

Kontaktinformation

Styrelsen for International Rekruttering og Integration
|
Njalsgade 72A
|
2300 København S
|
Tlf.: +45 72 14 20 00
|
E-mail:

Genveje

Send