Accept af cookies fra expatviden.dk

Expatviden.dk benytter cookies til flere formål – fx til at forbedre brugernes oplevelse af hjemmesiden.

 

Skip navigation


Service navigation


Genveje til ||::|| carlsbergs velkomstpakke til internationale medarbejdere


Sidens værktøjer


Carlsbergs velkomstpakke til internationale medarbejdere

Målgruppe:

Internationale medarbejdere på Carlsberg og deres medfølgende familier.

Baggrund og formål:

Baggrunden for initiativet har primært været at tiltrække og fastholde højtuddannet udenlandsk arbejdskraft og deres ægtefæller. Velkomstpakken understøtter dette formål, ved at informere attraktive kandidater om Carlsberg og Danmark, og hvad både landet og virksomheden kan tilbyde før og under deres ophold i Danmark (på typisk 5 år).

Indhold og aktiviteter:

FØR ANKOMST:

Når den nye medarbejder har underskrevet sin kontrakt, modtager han/hun en elektronisk velkomstpakke. Pakken består af to dele: den første beskriver processen omkring flytning til Danmark, og de ydelser Carlsberg tilbyder omkring relocation, flytning og skatteassistance. Efterfølgende bliver den nye medarbejder kontaktet af et eksternt relocationfirma og skatterådgiverteam, som assisterer i det videre forløb omkring de praktiske forberedelser.

Den anden del af den elektroniske velkomstpakke indeholder en mængde materiale, som forbereder den nye medarbejder på livet i Danmark og jobbet på Carlberg. Den inkluderer:

  1. Landerapport om Danmark set fra et kulturelt perspektiv,
  2. Work in Denmark's "Welcome - we appreciate your interest in Denmark",
  3. "Guidelines to Denmark and Carlsberg",
  4. Velkomstpakke til Carlsberg,
  5. beskrivelse af PFA pensionsordning.

EFTER ANKOMST:

Når den nye medarbejder er ankommet i Danmark, afholder Carlsberg et personligt møde for at evaluere de serviceydelser, medarbejderen indtil videre har modtaget fra eksterne samarbejdspartnere. Den nye medarbejder får tilbudt et sprog- og kulturtræningsforløb, og modtager en introduktion til Carlsbergs online kulturtræningsværktøj. Desuden bliver medarbejderen inviteret til at deltage i Carlsberg International Club og dennes Facebook gruppe. Endelig tilknyttes den nye medarbejder Carlsbergs interne Buddy-ordning og skrives op til firmaets mobility-nyhedsbrev.

Geografisk udstrækning:

Tilbuddet gælder kun i Københavns kommune.

Organisering:

Velkomstforløbet organiseres internt i Carlsberg af Global Mobility Consultant, Birgit Brink Tommerup.

Desuden er det tilknyttet en række eksterne samarbejdspartnere til projektet, her Aspire Mobility, som hjælper med relocation og flytning, Living Institute og Aperian Global som tilbyder kulturtræning og CLAVIS som varetager danskundervisning.

Resultater og erfaringer:

En tilfredshedsundersøgelse fra 2013 viste at især velkomstpakken, det månedlige nyhedsbrev og Carlsberg International Club havde stor værdi for deltagerne. Det eksterne relocationfirma fik også stor ros.
Endvidere sagde 42%, at de også var interesseret i at tilbringe fritid og lave aktiviteter sammen med danske medarbejdere.

Projektstatus:

Selve velkomstpakken blev iværksat i 2011 og er løbende blevet udviklet med flere tilbud og aktiviteter. På nuværende tidspunkt er projektet i modningsfasen, hvor det generelt er et spørgsmål om vedligeholdelse og at holde øje med nye tiltag og tilbud, der kan bringe yderligere værdi til de udenlandske medarbejdere og deres familier.


Kontakt aktøren

Carlsberg Breweries A/S
Ny Carlsbergvej 100
1799 København V


Kontaktperson
Birgit Brink Tommerup
Global Mobility Consultant
T: +45 4179 2835
E: birgitbrink.tommerup@carlsberg.com

Læs mere

Kontaktinformation

Styrelsen for International Rekruttering og Integration
|
Njalsgade 72A
|
2300 København S
|
Tlf.: +45 72 14 20 00
|
E-mail:

Genveje

Send