Accept af cookies fra expatviden.dk

Expatviden.dk benytter cookies til flere formål – fx til at forbedre brugernes oplevelse af hjemmesiden.

 

Skip navigation


Service navigation


Internationale talenter skaber vækst i danske SMV’er

International Talent Lab matcher højtkvalificerede internationale talenter med danske SMV’er. Talenterne kan bl.a. hjælpe virksomhederne med at komme ind på nye internationale markeder.

International Talent Lab bringer højtuddannede internationale arbejdstagere sammen med københavnske SMV’er

International Talent Lab bringer højtuddannede internationale arbejdstagere sammen med københavnske SMV’er

Talenter hjælper SMV’er med eksportrelaterede udfordringer

International Talent Lab er et seks uger langt talentprogram for internationale talenter, bosat i København, samt lokale SMV’er. Talentprogrammet er udviklet af Københavns Erhvervsservice og har været afholdt to gange i 2013. Programmet gør det nemt for SMV’er at få kvalificeret hjælp til enten generelle eller specifikke udfordringer forbundet med at konkurrere på internationale markeder. Virksomhederne kan fx stille en generel udfordring til de deltagende talenter, som talenterne skal lave en plan for at løse. Alternativt kan virksomhederne få hjælp af særligt udvalgte talenter til at løse en konkret opgave.

Erhvervskonsulent i Københavns Erhvervsservice Zikoh Mikhail Kouassi-Zessia fortæller: ”Det er et fællestræk for de to forløb, at de understøtter SMV’er, som ikke nødvendigvis har den tilstrækkelige kapacitet og kompetence til at få mest muligt ud af eksportmuligheder. Talenternes kompetencer og erfaring er ofte en øjenåbner for virksomhederne, og de er rigtigt glade for at trække på dem.”

Kompetencer sættes i spil

Deltagerne blev udvalgt gennem individuelle samtaler på baggrund af deres uddannelse, netværk i deres hjemlande og eventuelle erhvervserfaring. Alle var meget motiverede for at finde et arbejde i en dansk virksomhed, men det kan imidlertid være svært for internationale talenter at gøre opmærksomme på sig selv, ligesom de sjældent har kendskab til de virksomheder, som kunne have gavn af deres kompetencer.

Ifølge Zikoh Mikhail Kouassi-Zessia viser programmet, at der er et stort behov for at skabe møder mellem talenterne og SMV’erne: ”Der var flere end 200 interesserede talenter, hvoraf vi udvalgte 47 meget kvalificerede deltagere. Deltagerne er meget positive over at få kontakt til virksomheder, de ikke kendte på forhånd. Ved at vise virksomhederne deres kompetencer gennem programmet ser talenterne programmet som en god mulighed for at markedsføre sig direkte overfor potentielle fremtidige arbejdsgivere.”

Samarbejdspartnere reklamerer for programmet

Det er programmets opgave at finde frem til både talenter og virksomheder, og Københavns Erhvervsservice har brugt sit store netværk af samarbejdspartnere til at finde egnede talenter til programmet. Jobcentre og borgerservice er blandt dem, som gennem deres netværk af internationale talenter har reklameret for talentprogrammet. Samtidigt har man fundet talenterne ud fra de mange henvendelser, man modtager fra borgere, som gerne vil starte sin egen virksomhed.

Ikke for store eller for små virksomheder

Zikoh Mikhail Kouassi-Zessia fortæller, at det er en god idé at samarbejde med SMV’er, som allerede er orienterede mod udlandet. Det er med til at sikre, at de rent faktisk har udfordringer, som talenterne kan hjælpe med at løse. Derudover er det vigtigt at vurdere virksomhedernes evne og mulighed for at ansætte et talent efterfølgende: ”Virksomhederne skal helst have en vis størrelse for at have ressourcer til at gennemføre projektet samt ansætte et talent efterfølgende. Omvendt er der ikke mange større virksomheder med, for de har jo mulighed for at lave arbejdet selv.”


Kontakt aktøren
Internationaltalentlab

Københavns Erhvervsservice
Njalsgade 13
2300 København S


Kontaktperson

Virginie Morlet
Creative Sector
T: +45 24 52 82 10
E: vcm@erhverv.kk.dk

Zikoh Kouassi-Zessia
Greentech Sector
T: +45 21 99 68 85
E: a27v@erhverv.kk.dk


Et godt eksempel fordi:
  • Internationale talenter hjælper danske SMV’er med eksport.
  • SMV’er bliver opmærksomme på en uudnyttet talentmasse i København.
  • Deltagelse af 47 internationale talenter og 35 SMV’er.
  • De 14 bedste talenter blev matchet med SMV’er, hvoraf stort set alle på nuværende tidspunkt forhandler deres ansættelsesvilkår.

Kontaktinformation

Styrelsen for International Rekruttering og Integration
|
Njalsgade 72A
|
2300 København S
|
Tlf.: +45 72 14 20 00
|
E-mail:

Genveje

Send