Accept af cookies fra expatviden.dk

Expatviden.dk benytter cookies til flere formål – fx til at forbedre brugernes oplevelse af hjemmesiden.

 

Skip navigation


Service navigation


Legende nem integration på Children's Fair

Ansigtsmaling, ponyridning og slukning med brandslange var blot nogle af de aktiviteter, der henrykte børn til Children's Fair i 2013. Messen har stor succes med at integrere internationale arbejdstagere og deres familier gennem en uformel introduktion til det danske fritidsliv og offentlige myndigheder.

Fri leg og offentlige myndigheder

Til Children’s Fair møder expats og deres familier det danske samfund under helt uformelle rammer. Børn af expat og danske familier får malet ansigter sammen, prøver at sprøjte med brandslange og udforsker mulighederne i det danske forenings- og fritidsliv. Samtidig møder expats andre børnefamilier og får chancen for at tale med de offentlige myndigheder under uformelle forhold.

I forbindelse med Children’s Fair er Valby Parken omdannet til en legeplads for expats med børnefamilier. Arrangør og administrerende direktør i The Copenhagen Post, Jesper Nymark, fortæller: ”Children’s Fair er en form for legepladskoncept, hvor både myndigheder og foreninger stiller op med konkrete aktiviteter, som de besøgende aktivt kan prøve”.

Personligt møde med institutionerne

I 2013 deltog 2.500 familier i de varierede tilbud på messen. Politiet fremviste tjenestemotorcykler, heste og politibiler, Københavns Brandvæsen fremviste deres brandbiler og lod børnene prøve at sprøjte med brandslange. Københavns Biblioteker deltog med en vaffelvogn og bøger på flere forskellige sprog.Herved har deltagerne mulighed for under uformelle former at møde institutionerne og samtidig møde andre familier på messen.

Indgang til det danske foreningsliv

Fritids- og foreningslivet er også godt repræsenteret på Children’s Fair, og det er en god mulighed for både foreninger og expat-familier at komme tættere på hinanden. Det er generelt en udfordring for expats at møde danskere socialt, da danskere oftest mødes i foreningerne. Der er derfor et stort ønske blandt expats om at komme tættere på det danske foreningsliv.

Danske Gymnastik- og Idrætsforeninger (DGI) er med til arrangementet og oplevede 30 umiddelbare tilmeldinger til deres SportsGuide – et særligt tilbud til udenlandske borgere om hjælp til at starte i en fritidsforening. Den høje interesse fra udenlandske borger på Children’s Fair overraskede i høj grad DGI.

Morten Graff fra DGI er derfor meget positiv for samarbejdet med Children’s Fair: ”Et arrangement som Children’s Fair giver meget mere, end almindelig markedsføring gennem plakater og flyers kan give. Folk kan møde foreningerne, stille spørgsmål, og få en god fornemmelse af foreningslivet. Den personlige kontakt er vigtig”. Han tilføjer, at expats ofte er en attraktiv målgruppe for foreningerne, fordi de er ressourcestærke og meget aktive medlemmer, hvis det lykkedes at skrive dem op.

Muligt at kopiere initiativet andre steder i landet

Arrangør Jesper Nymark ser gode muligheder for, at Children’s Fair kan kopieres andre steder i landet. ”Det handler i bund og grund om at få de relevante myndigheder med, for eksempel bibliotekerne, det lokale politi, de lokale skoler og kommunen”, fortæller han og tilføjer, at det er vigtigt, at tovholderen for arrangementet har et tilhørsforhold til målgruppen.

Det har således været en vigtig faktor for Children’s Fairs popularitet, at Copenhagen Post har et indgående kendskab til målgruppen gennem deres arbejde på expat-området. Jesper Nymark tilføjer, at The Copenhagen Post gerne hjælper med gode råd og vejledning til andre, der har mod på at lave et lignende arrangement et andet sted i landet.


Kontakt aktøren

The Copenhagen Post
Slagtehusgade 2-4, 1
1715 København V


Kontaktperson

Jesper Nymark
Administrerende direktør
T: 3336 3300 / 3111 1604
E: nymark@cphpost.dk

 


Et godt eksempel fordi:
  • Succes med at integrere expats og familier gennem en introduktion til danske myndigheder og fritidsliv i en uformel ramme.
  • Stor interesse blandt expats for at møde foreninger og omvendt
  • Nemt at efterligne andre succesen steder i landet

Kontaktinformation

Styrelsen for International Rekruttering og Integration
|
Njalsgade 72A
|
2300 København S
|
Tlf.: +45 72 14 20 00
|
E-mail:

Genveje

Send